Wil jij je haren natuurlijk verzorgen zonder troep? Ben jij al die ingrediënten ook zat, die in industriële conditioners zitten? Weet jij dat jij 100% natuurlijk en goed werkend conditioner zelf kunt maken?  Heb je een paar keer ‘ja’ geantwoord, lees dan verder. Je bent hier op het goede adres.

Zelf conditioner maken

Wanneer je alle schadelijke producten uit industriële conditioners wil vermijden, zit er maar één ding op: je moet de conditioner zelf gaan maken. Als je echter zo mooie haar hebt en dat net zo zorgvuldig onderhoud vereist als krullend of droog haar, is het niet altijd gemakkelijk om de sprong te wagen. In deze blog ga ik je helpen bij deze haarovergang met een recept voor het maken van je zelfgemaakte conditioner voor krullend haar . Ontdek eerst dit conditioner-recept voor krullend of droog haar. Maak dan in een handomdraai je eigen conditioner dat bij je krullend of droog haar past.

 Hydraterende conditioner recept voor krullend of droge haar

Als je haar water nodig heeft, is het noodzakelijk om te werken met hydraterende actieve ingrediënten, die de hydrolipidenfilm behouden en een goed intrekvermogen in de haarvezel hebben. Om dit te doen heb ik een conditioner recept voor je gemaakt dat zowel aan deze criteria voldoet als snel en makkelijk te maken is.

DIY Conditioner voor krullend, droog, pluizig haar zonder hydratatie .
Voordelen : Zeer hydraterend en voedend.
Bewaring : 2 maanden.
Capaciteit : 100ml

Gebruik : Een scheutje conditioner, eenmaal per week op goed de lengtes aanbrengen. Een paar minuten laten inwerken en dan met water uitspoelen.

Recept en ingrediënten voor hydraterende natuurlijke conditioner :

  • 80ml Aloë Vera gel (kies een pure variant).
  • 15 ml kokosolie (zet een paar uur op de verwarming als het vast is geworden)
  • 5 ml avocado-olie
  • 5 druppels vitamine E (1/4 theelepel)
  • 5 druppels ylang-ylang of lavendel etherische olie (optioneel).

 Voorbereiding voor natuurlijke conditioner voor krullend haar :

  1. Voeg in de fles (100 ml pompflacon) de aloë vera-gel, kokosolie, avocado-olie, vitamine E en ylang-ylang essentiële olie
  2. Sluit de pot en schud de bereiding enkele minuten krachtig totdat deze volledig homogeen is.

En geniet voortaan van je zijdezachte haren met je zelfgemaakte natuurlijke conditioner zonder troep!

conditioner-maken

Ontdek de Natuurlijke Haarverzorging met Zijde-Vol 2!

De Haarserum Zijde-Vol2 verzorgt droog, beschadigd, gespleten en dof haar intensief en op een natuurlijke manier. Hij is ook bijzonder geschikt bij een geïrriteerde hoofdhuid, gepermanent en gekleurd haar of haar dat beschadigd is door haarstyling of de zon.

Haarserum zonder siliconen