Kurkuma masker voor een stralende huid

 

Kurkuma voor een stralende huid!
Kurkuma wordt uit de wortels van de plant ‘Curcuma longa’ gewonnen. Zijn helende eigenschappen worden al duizenden jaren gebruikt in Aziatische landen. Kurkuma heeft een mooie gele kleur en zit bomvol Vitamine A, maar het bevat ook vitamine E en C. Het is een zeer gezonde wortel. Het is verstandig om kurkuma vaak in je eetpatroon te gebruiken, maar we gaan het nu hebben over hoe je kurkuma uitwendig kunt gebruiken.

Het is een antioxidant en daarom werkt het tegen de veroudering van de huidcellen.
Kurkuma heeft een zeer krachtige antioxiderende werking. Het neutraliseert vrije radicalen zoals die van Uv-straling.
Het stimuleert de doorbloeding
Een goede doorbloeding is nodig om belangrijke stoffen naar jouw huidcellen te transporteren en afvalstoffen hier vandaan te halen. De curcuminoïde in kurkuma stimuleren de doorbloeding en dit heeft een gunstig effect op je huid.
Het werkt ontstekingsremmend
Ontstekingen zijn een belangrijke oorzaak van huidproblemen. Van acne tot psoriasis, van eczeem tot andere huidaandoeningen. Roodheid, irritatie en zwelling zijn altijd het gevolg van ontstekingen. Daarom is het belangrijk om de ontsteking te remmen en dat is precies wat kurkuma doet.
Het stimuleert de collageen productie
Collageen is van groot belang voor een jonge, stralende en frisse huid. Het is ook nodig voor de genezing en vernieuwing van je huid. Laat het nu net zo zijn dat Kurkuma dit proces versnelt, doordat het de aanmaak van collageen stimuleert.
Het zorgt een balans op overtollige talgproductie
Talg is ons huidvet. Als dit overtollig wordt geproduceerd, is de kans om meer acne en puistjes te krijgen groot, maar ook op mee-eters en grove poriën. Mensen met een gecombineerd of vette huid kunnen deze voordelen van kurkuma dan ook goed gebruiken.

Recepten voor de gevoelige huid, rosacea en couperose (een keer in de week gebruiken voor het beste resultaat)
Masker 1
1 theelepel kurkuma poeder
1/4 kop (50 ml) slagroom
snufje zwarte peper

Masker 2
1 theelepel kurkuma poeder
50 ml kamillethee (lauwwarm)
1/2 theelepel honing

Recepten voor de gecombineerde of vette huid en klachten zoals acne, puistjes, mee-eters en grove poriën (2 á 3 keer in de week gebruiken voor het beste resultaat)

Masker 3
1 eetlepel kurkuma poeder
1 eetlepel honing
1 eetlepel yoghurt

Masker 4
1 theelepel Kurkuma
2 theelepels rijstbloem
50 ml gemberthee of kamillethee (lauw)
snufje zwarte peper

Leg alle ingrediënten klaar voor een masker naar keuze. Doe alle ingrediënten in een kom en roer tot er een egale pasta ontstaat.
Reinig eerst je gezicht en verwijder make-up resten. Was je gezicht met lauw water. Het reinigen van je gezicht met lauw water zorgt ervoor dat de poriën open komen te staan, waardoor het masker goed opgenomen kan worden.
Droog je gezicht af met een handdoek en breng het masker aan met een kwastje. Breng het dik aan op je voorhoofd, de zijkanten je gezicht en vermijd de ogen.
Laat het 5 tot 15 minuten zitten en was daarna af met lauw water.
De 5 tot 15 minuten kun jij het beste liggend wachten. Kurkuma is een krachtige plant daardoor voel je het meteen tintelen op je gezicht. Dat is normaal. Als je huid branderig aanvoelt, spoel dan eerder. Iedere keer kun je de wachttijd ietsje langer maken, maar niet meer dan 15 minuten.
Afspoelen alleen met lauwwarm water (aanbevolen), als je gezicht gekleurd is, gebruik dan een milde reiniger of een olijfoliezeep.
Maak dit masker alleen ’s avonds. Gebruik na gebruik van het masker rozenwater om je gezicht te kalmeren en breng daarna een serum aan op je gezicht voor extra verzorging.

Geniet je stralende huid!

Liefs,

Nurten

Nuttige informatie? Deel dit bericht op sociaal media.

Alvast bedankt voor je steun.

Nachtserum – als|een|roos

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!