De intensieve werking van Rozenwater

 • Wat is rozenwater?
 • Welke rozen worden gebruikt om rozenwater te maken?
 • Is Rozenwater goed voor je huid?
 • Rozenwater als lotion: Onmisbaar in je routine
 • Hoe werkt rozenwater?
 • Rozenwater als toner 
 • Rozenwater gezicht
 • Rozenwater als haarspray
 • Rozenwater in gezichtsmasker
 • Rozenwater als aftersun
 • Rozenwater tegen huidveroudering
 • Rozenwater tegen vermoeide ogen
 • Rozenwater recept
 • Hoe maak je rozenwater?
 • Waar kun jij rozenwater kopen 

Wat is rozenwater?

Rozenhydrolaat, beter bekend als rozenwater, wordt verkregen uit de rozenblaadjes tijdens de stoomdestillatie van rozenbladeren. De intense rozengeur van hydrolaat maakt het product uniek. Het hydrolaat (hydrosol) is rijk aan actieve ingrediënten omdat het voorzichtig wordt gedestilleerd  van de speciale rosa damascena bladeren. Tijdens het stoomdestillatie proces belanden de in olie oplosbare werkzame bestanddelen van de rozenblaadjes in de verkregen etherische olie. De in water oplosbare bestanddelen komen in het gedestilleerde water – het hydrolaat

Welke rozen worden gebruikt om rozenwater te maken?

Omdat de geur van elke roos anders is, zijn sommige rozen meer geschikt dan anderen om rozenwater te maken. De beste rozen voor rozenwater zijn de Rosa Damascena en de Rosa Centifolia.

Is Rozenwater goed voor je huid?

Wist je dat rozenwater enorm veel voordelen heeft en een belangrijke aanvulling is op de natuurlijke huidverzorging? Rozenwater geeft een hydratatie-boost aan je gezicht en je lichaam en is geschikt voor droge huid, gevoelige huid en ook vette / onzuivere huid.

Rozenwater als Lotion: Onmisbaar in je routine

Hydrateren is een zeer belangrijkste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Daar zorgt een pure lotion op natuurlijke basis voor. Op een milde, aangename manier hydrateert de lotion de huid zonder dat het de natuurlijke beschermlaag van de huid aantast.

Een gezichtslotion versterkt de huidbarrière en reguleert de huid – ‘s ochtends en ‘s avonds na de reiniging en ook tussendoor.

Een perfect pure lotion vanuit rozenbladeren: Rozenwater oftewel rozen-hydrolaat bevat een rijkdom aan inhoudsstoffen en heeft daardoor een therapeutische werking. Rozenwater is geneeskrachtig, verkoelend, ontstekingsremmend en hydraterend.

Hoe werkt rozenwater?

Rozenwater helpt de zuurgraad van de huid te herstellen en is daardoor ideaal als toner na de reiniging van de huid. Bovendien verbetert rozenwater de afweer van de huid tegen schadelijke microben. Door de zachte werking is het ook geschikt voor iedere leeftijd.

Rozenwater gezicht

Het kalmeert, hydrateert en werkt ontstekingsremmend en celvernieuwend. Ondanks de intensieve werking is rozenwater mild voor de huid en daardoor ook zeer geschikt voor de gevoelige huid en de babyhuid.

Voordelen op een rij

✔  Het werkt kalmerend, verzachtend en werkt tegen roodheid.

✔  Rozenwater geeft een boost aan je gezicht, werkt celvernieuwend.

✔  Zorgt voor een waardevolle hydratatie door aanwezige vitamine C.

✔  Rozenwater is mild voor de huid, ook zeer geschikt voor de gevoelige huid en de babyhuid.

Rozenwater als toner 

Rozenwater versterkt de huidbarrière en vochtbalans. Een puur rozenwater bevat daarom vooral ingrediënten die de huid kalmeren en beschermen. Juist in een heel dunne waterige oplossing kunnen deze ingrediënten goed hun werk doen. De combinatie met een herstellend serum is daarbij van belang. Door eerst rozenwater aan te brengen en metéén daarna de serum, sluit je het extra vocht met de werkzame ingrediënten als het ware in de huid.

Rozenwater als haarspray

Door de verzachtende werking van rozenwater als haarspray kun je je haren haren makkelijker kammen en gaat het ook pluizen tegen. Jeuk of schilfers op je hoofd? Rozenwater kan een verlichting geven op je hoofdhuid. Het helpt om de ph te balanceren en stimuleert de bloedsomloop van de hoofdhuid. Sommigen ervaren dit als een tintelend gevoel. Dat betekent dat rozenwater goed zijn werk doet.

Rozenwater als aftersun

Rozenwater werkt bijzonder goed als aftersun. Spray je verbrande huid met rozenwater om af te koelen. Herhaal dit zolang je je huid kalmeert.

Rozenwater tegen huidveroudering

Antioxidanten, vitamine A en C in rozenwater geven elke dag een boost op je huid. Ze stimuleren de bloedsomloop en de collageenaanmaak en zorgen daarmee dat je huid in goede conditie blijft.

Rozenwater in gezichtsmasker

Hou jij ervan om je eigen gezichtsmasker maken? Rozenwater versterkt het effect van bijvoorbeeld een klei-masker en gaat zijn waardevolle eigenschappen daaraan toevoegen. Neem bijvoorbeeld 1 eetlepel bentoniet klei of ghasshoul klei. Voeg puur rozenwater toe totdat je masker de gewenste dikte heeft bereikt. Een consistentie als yoghurt is ideaal. Breng door middel van een kwast het masker aan op je gezicht. 15 minuten liggen, ontspannen. Dan was je gezicht eerst met een lauwwarm en dan met koud water. Geniet van je stralende huid!

Rozenwater tegen vermoeide ogen

Vermoeide ogen kunnen ook heilzame werking van puur rozenwater benutten. Maak de wattenschijfjes nat met rozenwater, leg je het op je beide ogen en laat rozenwater hun werk doen. De gevoelige huid onder je ogen gaat verzachten en kalmeren.

Hoe maak je rozenwater?

Als je een roos in je tuin hebt die heerlijk ruikt kun jij eigen rozenwater maken. Wat is de stappenplan om een goed rozenwater te maken?

Een rozenveld vlakbij Isparta uit Turkije

Een rozenveld vlakbij Isparta uit Turkije

Rozenwater recept

Pluk rozen in de ochtend als die vol geopend zijn. Gebruik alleen de biologische rozen bij voorkeur vanuit je eigen tuin die niet bespoten zijn. Want met pesticide bewerkte rozen kun je beter vermijden.  Leg ze op een droge plaats, dan kunnen eventuele beestjes even weglopen. Hou de bladeren apart want je hebt de kroon niet nodig.  Goed wassen, 1 dag op een doek of keukenpapier laten rusten. De volgende dag kun jij beginnen distilleren. Zet de rozenbladeren in een soeppan, voeg het water toe in een verhouding van 1:2. Dus als je 100 gr rozenbladeren gebruikt voeg dan 200 gr water toe. Zorg ervoor dat alle blaadjes net onder het water komen te liggen. Breng het water aan de kook, maar let erop dat niet al het water verdampt. Hieronder is nog een video toegevoegd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je eigen rozenwater maakt.

 

Waar kun jij rozenwater kopen 

Puur rozenwater kun je in ons assortiment vinden. Ons rozenwater halen wij uit Turkije uit bekende stad Isparta, die ook wel rozen-stad genoemd wordt. Daar produceert men al eeuwenlang rozenwater van waardevolle rosa damascena bladeren.

Rozenwater