Winter huidverzorging, hoe doe je dat?

Is er een speciale huidverzorging in de winter? Tijdens de wintermaanden is een beetje extra aandacht voor huidverzorging zeker geen overbodige luxe om uitdroging, kloven en schraalheid van de huid te voorkomen. Hieronder een paar natuurlijke huidverzorging -tips tegen droge huid tijdens de winter maanden.

Winter huidverzorging Gezicht

Als je de deur uit moet, smeer je extra ?????? en ?????. Het vormt een uitstekende barrière en bescherming tegen kou. Een laagje Handig Herstellende Balsem kun je gebruiken om huidirritaties van het gebruik van mondmaskers te voorkomen.

Winter huidverzorging Lichaam

Douche niet te lang en niet te warm! Water droogt je huid enorm uit. Als je een droge huid hebt, helpt een lauwwarme bad enorm. Gebruik bij het badderen bij voorkeur een neutrale olie, dit laat een verzorgend, vettig laagje achter op de huid waarmee je je huid beschermt tegen het verdampen van vocht. Welke oliën zorgen voor een aangename natuurlijke huidverzorging? ???????????, ???????????, ?????????????? (???????????) of ?????????.

Winter huidverzorging Handen

Je handen zijn extra gevoelig voor kou in de winter. Ze kunnen rood, ruw en schraal worden en er kunnen pijnlijke kloofjes ontstaan. Dit zijn tekenen van handeczeem. Zorg ervoor dat je je handen buiten goed beschermt door het dragen van handschoenen. Smeer je handen regelmatig in met een vette handbalsem – in ieder geval elke keer als je in contact bent geweest met water.
Mijn advies is
?????? ??????????? ?????? elke avond te gebruiken voordat je gaat slapen.

Winter huidverzorging Lippen

De huid van de lippen bevat weinig talgkliertjes. Hierdoor zijn lippen erg gevoelig voor vocht en kou in de winter. Bij droge lippen heb je snel de neiging om je lippen te bevochtigen met speeksel, maar doe dit vooral niet! Smeer je lippen regelmatig in met een vette verzorgende lippenbalsem, hier helpt verzorgend én beschermend ????????? ?? ???????????? enorm mee.

Extreme vrieskou

Mocht je in het geval van strenge vorst naar buiten gaan – om te schaatsen, te skiën tijdens de wintersport of gewoon naar je werk te fietsen – pas dan op dat je huid niet bevriest. Bevriezing kan op alle plekken van je lichaam voorkomen, maar vooral de vingers, tenen, neus, oren, wangen en kin zijn kwetsbare plekken. Het is daarom erg belangrijk in zulke weersomstandigheden vooral als je droge huid hebt de juiste kleding te dragen. Handschoenen en gepast schoeisel spreken voor zich, maar probeer bij extreme kou ook je gezicht volledig te bedekken met een (bivak)muts, bril en shawl.

 

Handig | Herstellend Balsem

Kletskous | Lippenbalsem

Alle nieuwtjes en tips in je mailbox ontvangen? Meld je je nu aan! Wij zijn blij als je erbij bent ♥